Gedenkwaardige dag Belgisch witblauw

categorie Coöperatie
16
jan
2015
2
Reacties

Deelnemers, publiek en organisatie van de CRV Koe-Expo kunnen terugkijken op een heerlijke keuringsdag Belgisch witblauw. Tijdens Agriflanders Gent werden vandaag in hal 8 de mooiste dieren voorgeleid. De verschillen waren op sommige momenten zo miniem dat de jury het er behoorlijk moeilijk mee had om tot een keuze te komen.

Algemeen kampioene en tevens kampioene koeien werd Breeze van Daisel van Lieven Goddeeris uit Beerst.

> Uitslagen CRV Koe-Expo 2015 vleesvee

(Meer informatie volgt.)

2 reacties

 1. 18 januari 2015 (Karl Goossens) Schreef:

  Proficiat aan alle deelnemers. Het was een prijskamp van een zeer hoog niveau. Zowel de kwaliteit als het gewicht van de gemiddelde deelnemer is er de laatste 10 jaar enorm op vooruit gegaan. Spijtig dat het vooral de echte liefhebbers zijn die dit beseffen. Een meerderheid van de landbouwers, en vooral de jongere garde heeft nog steeds het idee dat op een prijskamp vooral kleine dikke diertjes te zien zijn. Ik vraag me af wat we kunnen doen om terug wat respect voor de echte fokkers te krijgen. Soms heb ik de indruk dat enkel zeer grote (en vaak smalle) dieren met weinig bespiering in de smaak van veel jonge boeren vallen. Deze prijskamp is het bewijs dat er voldoende zware en wel zeer mooi bespierde dieren bij de prijskampfokkers te vinden zijn.
  Ook een dikke proficiat aan de organisatoren. Enkel het stierenplatform is volgens mij nog wel voor een aantal wijzigingen vatbaar.

  • 19 januari 2015 (CRV) Schreef:

   Bedankt voor uw reactie! Ook wij konden het hoge niveau van deze CRV Koe-Expo ten zeerste waarderen. Maar minstens zo hard, appreciëren we de passie waarmee de Vlaamse fokkers hun dieren tonen. Om trots op te zijn. Het klopt inderdaad dat de kwaliteit, ook in gewicht en beenwerk, er op vooruit is gegaan. Dat is ook de reactie die wij konden horen bij vele aanwezige
   vleesveehouders, waaronder ook vele niet-fokkers. Daarmee sluit deze keuring, dankzij de inzet van deze fokkers en de verschillende fokkerij-organisaties, ook steeds beter aan bij de verwachtingen van vleesveehouders voor hun veestapel. Opnieuw iets waar we als sector trots op kunnen zijn.