CRV-Jongerenavonden Vleesvee: ‘Succesvol overnemen’

categorie Coöperatie
13
mrt
2018
0
Reacties

De jongerenraad vleesvee van CRV nodigt je uit voor twee jongerenavonden over bedrijfsovername van een vleesveebedrijf. Met een bezoek aan het bedrijf van Jan Pardon of Jan Declerck wordt de theorie meteen in praktijk omgezet. Waar moet je als jonge vleesveehouder op letten? En wat doet de nieuwe generatie vooral anders ten opzichte van de vorige?

Het bedrijf van jouw ouders verder zetten, het klinkt altijd mooi en lijkt simpel. Toch zijn er zoveel zaken om rekening mee te houden. Welke steun kan je genieten, hoe kan je de gronden verder blijven pachten, wat is een correcte waarde voor het bedrijf? Bert Engelen van BE en partners en Filip Meysmans van DLV zijn dagelijks bezig met dit onderwerp dat een specialiteit op zich is. Zij geven ons een praktische handleiding om een bedrijfsovername vlot te laten verlopen. Daarnaast staan ze ook stil bij het psychologische aspect. Als nieuwe generatie wil je al eens wat veranderen en hoe kan de oude generatie dat loslaten?

De jonge vleesveehouders zijn met hun frisse ideeën een inspiratie voor ons. Tevens stellen ze hun bedrijf voor jullie open tijdens de avondrondleiding.

 

Programma jongerenavond
  • 19u45    Ontvangst
  • 20u00    ‘Succesvol overnemen’ door Bert Engelen/Filip Meysmans
  • 20u45    ‘Mijn keuzes voor de toekomst’ door Jan Pardon/Jan Declerck
  • 21u15    Bedrijfsrondgang
  • 22u00    Gezellig napraten met een natje en een droogje

 

Datum & Locatie
  • Vrijdag 16 maart, Pardon lv, Heilige Geesthofstraat 2, Kerkom (Boutersem)
  • Vrijdag 23 maart: ontvangstlocatie ‘De Vlasschuur’, Ardense Jagersstraat 1, Gottem (Deinze)
    Bedrijfslocatie: Declerck lv, Polderweg 13, Gottem (Deinze)