‘Veestapel naar je hart’: CRV-Event op 11 juni 2016

categorie Coöperatie
17
mei
2016
0
Reacties
CRV Event 11 juni 2016

Op zaterdag 11 juni 2016 vindt voor het eerst een nieuw CRV-Event plaats in de IJsselhallen te Zwolle. ‘Veestapel naar je hart’ is een uniek event voor iedereen die met hart en ziel werkt aan een veestapel die past bij zijn bedrijfsdoelen. Zo wordt tijdens dit event de ‘Beste veestapel van Nederland’ gekozen en in het zonnetje gezet. Speciaal voor de jonge generatie veehouders is er de verkiezing ‘Young herdmanager of the year’.

Young herdmanager of the year
Drie jonge veehouders delen tijdens deze verkiezing hun visie op de toekomst en meer specifiek op het management van de eigen veestapel. Op de Nederlandse CRV-website ziet u wie ze zijn. U kunt op deze website ook uw stem uitbrengen op degene die volgens u de ‘Young herdmanager of the year’ is. Daarnaast is er voor jonge en toekomstige veehouders een uniek programma uitgewerkt waarbij diverse visies inzake het managen van een melkveebedrijf aan bod komen. Ook Vlaamse jongeren zijn welkom tijdens dit programma. Ook hierover leest u meer op www.crv4all.nl/youngherdmanager.

De finale met de beste veestapel
Het enthousiasme waarmee 116 veehouders zich hebben opgegeven voor deze verkiezing belooft alvast een sprankelende finale. Een vakjury koos uit de inzendingen zes bedrijven uit elke regio, waarna ook het publiek zijn zegje kon doen. Online werden er zo meer dan 3.500 stemmen op de verschillende bedrijven uitgebracht en ook tijdens de regionale voorronden kon het publiek zijn stem uitbrengen.

Dit bracht het aantal uiteindelijk op zes bedrijven die volgens het publiek en de vakjury beslist thuishoren in de finale. Deze zes veehouders mogen hun bedrijf en veestapel presenteren tijdens de grote finale op het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’ op 11 juni in Zwolle. Ook hier heeft het publiek weer een belangrijke stem.

Op de Nederlandse CRV-website kunt u kennismaken met de bedrijven en op de website kunt u uw stem uitbrengen op een van deze zes bedrijven. Ook tijdens het CRV-Event heeft het publiek een stem.

Dochter-, ras en demogroepen
CRV brengt zeven dochtergroepen, twee rasgroepen en een demonstratiegroep ‘levensproductie’ naar het ‘Veestapel naar je hart’-event. Deze groepen laten op 11 juni in Zwolle zien dat goede genetica de eerste, onmisbare bouwsteen is om een veestapel te fokken die efficiënt en makkelijk te managen is.

Alle groepen zullen in de namiddag ook in de ring voor het publiek voorgesteld worden. Daarnaast zijn ze de hele dag op het speciale ontmoetingsplein van dichtbij te bewonderen.

Demonstratiegroep van koeien met een hoge levensproductie

  • Bruchter Passe (Kylian x Mr Burns)
  • Delta Alonso (Atlantic x Shottle)
  • Rasgroep fleckvieh
  • Delta Atlantic (Ramos x O Man)
  • Rasgroep mrij
  • Bouw Snowfever (Snowman x Goldwyn)
  • Cherokee van de Peul (Fender x Goldwyn)
  • Willem’s Hoeve Browning (Snowman x Ramos)
  • Delta G-Force (Man-O-Man x Jordan)

Meer informatie vindt u op www.crv4all.nl/CRVevent.