CRV-Boerindag 2017 in Laakdal: wederom een topdag

categorie Coöperatie
15
nov
2017
0
Reacties

De CRV-Boerindag in Laakdal deze week was weer een topdag voor de vele aanwezige boerinnen. Dat blijkt wel uit de vele lachende gezichten die op de foto’s van deze dag voorbijkomen.

De boerindag in Laakdal werd geopend door Irene van der Aart. Deze Amsterdamse cabaretière heeft een Achterhoekse boer aan de haak geslagen en vertelde op zeer  humoristische wijze over haar belevenissen op de boerderij. Voor de boerinnen in de zaal was het heel herkenbaar en zorgde voor vele lachbuien.

Tijdens de diverse workshops deden de boerinnen op diverse vlakken inspiratie op. Bijvoorbeeld het ‘vergeet jezelf niet’, ‘boerin versus buitenwereld’, maar ook over meer koe-gerelateerde onderwerpen zoals ‘blind daten’, ‘koe-fitness’ en ‘wat melk je vertelt’.

Talkshow voor boerinnen

In de FEMtalk (de enige talkshow voor en door boerinnen) gingen drie inspirerende boerinnen enthousiast met elkaar in gesprek en met gespreksleider José Buijs en cabaretiète Irene van der Aart. Alle drie boerinnen runnen zelfstandig de onderneming en zijn daarnaast ook nog moeder. Inge Salsen melkt 80 koeien en verzorgt daarnaast ook nog haar vader. Haar man heeft een baan buiten de deur. Ook de man van Sabina Vandeweyer werkt buiten de deur. Hun bedrijf is zodanig geautomatiseerd dat Sabina het werk met de 120 melkkoeien alleen af kan. Ann Dieleman runt het bedrijf met Belgisch witblauw alleen. Haar man heeft op het eigen erf een bedrijf in ambachtelijke vleesverwerking.

Na de tweede ronde workshops en een kijkje op de boerinmarkt, eindigde de CRV-Boerindag met een lekker buffet.

Meer foto’s van de CRV-Boerindag in Laakdal zijn te vinden op de Facebookpagina van de Boerin.

Ook de foto’s van de CRV-Boerindag in Wijchen (Nederland, 7 november) zijn hier te vinden.