Clip- en showcursus holstein

categorie Coöperatie
27
mrt
2017
0
Reacties

Speciaal voor jongeren organiseert CRV clip- en showcursussen, als vervolg op het project ‘Kijk op Keuren’. De cursus voor holstein (melkvee) is op vrijdag 14 april, aanmelden kan tot en met 7 april.

De dag start met een praktische uitleg over hoe een dier te scheren. Specialiste Erica Rijneveld leert je de kneepjes van het vak via een demonstratie met uitgebreide toegelichting. Daarna kun je zelf aan de slag met het clippen van een dier.

Jureren
In de namiddag leer je hoe je je dier in de ring het best presenteert. Internationaal jurylid Tjebbe Huybrechts maakt je duidelijk waar een jury op let en hoe de voorbrenger het beste uit zijn dier kan halen. Tot slot wordt nog even stilgestaan bij het jureren zelf. Later in mei volgen dan nog twee speciale namiddagen voor jureren zelf.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Mieke Vander Schueren (Mieke.Vander.Schueren@crv4all.com of 0470 88 83 48), tot en met 7 april 2017. De deelnameprijs bedraagt 25 euro per persoon.
De cursus wordt gehouden op de Schoolhoeve Axelwalle, Axelwalle 14, 9700 Oudenaarde, op 14 april van 9.00 uur tot 16.00 uur.
Als deelnemer moet je zelf zorgen voor propere laarzen, een propere neutrale overall, scheermachine met messen GT501/GT502 of gelijkaardig en haarborstel.