Clip- en jureercursus Belgisch witblauw

categorie Coöperatie
24
mrt
2017
0
Reacties

Speciaal voor jongeren organiseert CRV clip- en jureercursussen, als vervolg op het het project ‘Kijk op Keuren’. De cursus voor Belgisch witblauw is op dinsdag 4 april, aanmelden kan tot en met 28 maart.  

De cursusdag start met een praktische uitleg over hoe een dier te scheren. Hoe je sterke eigenschappen kunt accentueren door het scheren, wordt proefondervindelijk gedemonstreerd door Leen Claeys. Daarna kunnen de cursisten zelf aan de slag met het showklaar maken van een dier.

toilet bwb2Communicatietraining
In de namiddag komt het voorbrengen en jureren aan bod. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de mondelinge toelichting bij de ranking van de dieren. Het vakjargon kennen en een goede klassering maken is één ding, dit overbrengen naar het brede publiek is een al even belangrijk aspect. Jurylid Stijn Veulemans zal de cursisten daarbij begeleiden.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich tot en met 28 maart aanmelden bij Mieke Vander Schueren (Mieke.Vander.Schueren@crv4all.com of 0470 88 83 48). De deelnameprijs bedraagt 25 euro per persoon.
De cursus wordt gehouden op het bedrijf van Michaël De Clercq, Molenstraat 124 te Smetlede, op dinsdag 4 april van 9.00 tot 16.00 uur.
Als deelnemer moet je zelf zorgen voor propere laarzen, propere neutrale overall, scheermachine met messen GT501/GT502 of gelijkaardig en een haarborstel.