Bekijk het stierenplatform Belgisch witblauw

categorie Coöperatie
6
jan
2015
0
Reacties

Tijdens de CRV Koe-Expo vleesvee kunt u de ganse keuringsdag de stieren van het stierenplatform van het Vlaams stamboek Belgisch witblauw bekijken op een daartoe ingericht platform. Tweemaal (omstreeks 11.45 en 14.05 u) worden ze ook uitgebreid voorgesteld in de keuringsring.

De verkoop van de dieren en de verantwoordelijkheid hiervoor ligt volledig bij de verkoper (fokker) en de koper. Dit betekent dat de organisatie geen tussenpersoon is en dat dus de verkoop rechtstreeks tussen fokker en koper geregeld kan worden. De eigenaars van de stieren zijn daarvoor de hele dag benaderbaar voor bijkomende uitleg.

Tot 16.00 uur is het mogelijk schriftelijk een bod uit te brengen en dit te deponeren in de brievenbus aan het verkoopplatform. Nadien worden alle biedingen overhandigd aan de fokkers van de stieren en kunnen zij de bieder contacteren.

De stieren hebben een leeftijd van 10 tot 24 maanden en zijn voorafgaand aan de veiling gekeurd (inclusief lineair beoordeeld) voor het stamboek. Met 11 verschillende vaders zien we hier een sterk verdeeld afstammingspatroon.

> Bekijk de catalogus Stierenplatform (pdf)