Agribex: inschrijven voor de prijskamp melkvee

categorie Coöperatie
7
okt
2015
0
Reacties
Agribex: inschrijven melkvee

Op vrijdag 11 december heeft tijdens Agribex een nationale prijskamp voor melkvee plaats. Vanaf 10 uur zullen in paleis 1 zowel zwartbont als roodbont door elkaar gekeurd worden en dat in reeksen volgens leeftijd. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 2 november 2015.

Op het programma van deze nationale prijskamp staan rubrieken voor ongekalfde vaarzen van 6 tot 24 maanden, jonge koeien van 24 tot 48 maanden, volwassen koeien van 48 tot 72 maanden en volwassen koeien ouder dan 72 maanden. Telkens stoten de eerste twee dieren per reeks door naar het kampioenschap (ongekalfde vaarzen, jonge koeien en volwassen koeien). Daarin is er ook een bekroning voor de mooiste uier bij de jonge koeien en de volwassen koeien, alsook een bekroning voor de beste roodbonte koe en de aanduiding van de algemeen kampioene Agribex 2015.

Brussels Holstein Showmanship
Iedere deelnemer kan zijn ongekalfde vaars of vaarzen aangeven om deel te nemen aan deze internationale wedstrijd. Dit dient duidelijk aangegeven worden bij inschrijving.
Vaarzen die aangemeld worden voor het Showmanship en op tijd aanwezig zijn (donderdag 10/12/15 tussen 10.00 en 16.00 uur) ontvangen een premie van 25 euro.
Het is echter niet verplicht om in de reeksen van het kampioenschap de vaarzen te laten presenteren door de deelnemers van het Showmanship.

Specifieke voorwaarden
De dieren die deelnemen moeten naast de sanitaire voorwaarden ook voldoen aan een aantal specifieke voorwaarden. Voor de ongekalfde vaarzen van 6 tot 24 maanden moet de moeder voldoen aan de productienormen van het ras. Voor de gekalfde vaarzen zonder scheppingen geldt dezelfde regel. Voor een gekalfde vaars met minimaal één schepping geldt dat de voorspelde 305-dagen-productie moet voldoen aan de productienorm van het ras. De koeien moeten voldoen aan de melkproductienorm op basis van 305 dagen en op grond van erkende MPR.

[table “193” not found /]

Alle dieren moeten een officieel erkende stamboekafstamming hebben (vader en moeder zijn stamboekdieren). De runderen moeten op het beslag van herkomst minstens 30 dagen voorafgaand aan de deelneming aan de manifestatie verbleven hebben. Alle dieren dienen aangevoerd te worden op donderdag 10/12/15 tussen 10.00 en 16.00 uur.

Agribex: inschrijven voor de prijskamp melkvee
Inschrijven kan tot uiterlijk 2 november bij CRV t.a.v. Sabine Reyniers, Van Thorenburghlaan 14 te 9860 Oosterzele (tel. 078/154444, toets 2) of naar prijskampen.be@crv4all.com of fax 09/3639206. Er wordt € 15/dier gefactureerd aan de veehouder voor de afwezige dieren opgenomen in de catalogus. Het totaal aantal ingeschreven dieren wordt beperkt tot 130. Er is geen selectieronde voorzien.

Prijskampreglement AVP (pdf)
Sanitaire voorwaarden (pdf)